Resa & boende

I Obertauern så hittar du allt från lyxhotell till mysiga bed & breakfast. Det finns även vandrarhem, stugor och lägenheter att hyra. Allra bäst är förstås att det aldrig är långt till liften eller skidbacken från där man bor. Men du kan i princip hitta boende här i de flesta prisklasser. Vill man så kan man även bo i Salzburg som är staden som ligger en bit nedanför men då får du å andra sidan inte lika nära till skidsystemet och liftarna (ca 1,5 timmes bilresa bort). Vilket är lite av charmen med att åka hit. Både hotell och nattklubbar ligger i direkt anslutning till liftsystem och backar.

Här hittar du både långa hus i traditionell stil och nybyggda barer och nattklubbar. Obertauern är känd för att ha den bästa hotelstandarden bland skidorterna i Europa. Det finns verkligen allt, från små gemytliga familjehotell till större lyxhotellskomplex. Dessutom finns det flera sport och wellness center i staden där du kan träna eller bara koppla av.

Att resa hit från Sverige

Åker man med en vanlig skidresa som redan är paketerad så blir det flyg man åker hit med. Men det går även att åka buss till Salzburg eller köra bil från Sverige. Allt beror på hur mycket tid man vill lägga på själva resandet. Snabbast går det såklart med flyg till Salzburg från Arlanda eller Kastrup.

Att resa till Obertauern från Salzburg

Det smidigaste är helt klart att boka en hyrbil som väntar på dig på flygplatsen. Fördelen med att boka innan är att du i 95% av fallen får ett bättre pris samt att du är helt säker på att det finns en bil när du landat. Att köra hyrbilen från Salzburg tar ca en och en halv timme och från Wien ca tre och en halv timme.

Åker du tåg till Obertauern så är närmsta station Radstadt och därifrån från du ta taxi eller postbuss.

Comments are closed.